top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
SIMPLE

TREENI

Pohdin tässä valintaa PROVE BASICin ja PROVE SIMPLEn välillä. Kumpi minun kannattaisi valita?

Lähtökohtaisesti on parempi valita se valmennus, jonka viikottainen treenimäärä sopii tämän hetken aikatauluihisi paremmin. BASICissä viikottainen salitreenin määrä on kolmessa treenissä ja SIMPLEssä taas 1-2 ja mahdollisuus tehdä myös kotitreenejä. Näin sinulla on selkeät linjat jatkaa treenaamista myös valmennuksen jälkeenkin juuri sinun elämääsi soveltuvalla tavalla. Molemmissa valmennuksissa tähdätään nousujohteiseen salitreeniin, mutta etenkin pidemmän salitaustan omaavilla kehitys voi vaatia kolme salitreeniä. SIMPLEn kuormitus vain salitreenejä tekemällä on matalampi, mutta tarvittaessa kotitreenien avulla kuormitusta ja treenikertoja saa nostettua. On aina parempi valita itselle treenimäärältä sekä kuormitukselta luontevampi vaihtoehto. 

PROVE SIMPLEssä on 1-2 salitreeniä viikossa, mutta en ole varma ehdinkö käymään salilla. Voinko silti osallistua?

SIMPLEn etuna on sen mukana tulevat kotitreenit, joten sinun ei välttämättä tarvitse käydä salilla kertaakaan. SIMPLEssä on mahdollista tehdä vain kotitreenejä, joten voit siis hyvin treenata kotona sen verran kuin ehdit ja tuntuu hyvältä. Pidemmän päälle on toki hyvä lihasmassan ja voimatasojen kehityksen kannalta, mikäli myös salitreenit on mahdollista ottaa mukaan.

Harrastan tällä hetkellä toista urheilulajia, joten ovatko nämä valmennukset mahdollista yhdistää muuhun urheiluun?

PROVE SIMPLE-salitreeniohjelma sisältää valintasi mukaan yhden tai kaksi salitreeniä viikossa ja tähän valmennukseen on helppo yhdistää muuta urheilua. Voit ottaa muun urheilun huomioon ja säätää SIMPLEn treenimäärän ja kuormituksen sopivaksi. Yksijakoinen saliohjelma tukee todennäköisesti lajiasi hyvin ja ruokavaliosta on varmasti paljon hyötyä. 

Ovatko treeniohjelmat suoritettavissa kotona?

SIMPLE-valmennuksessa on mukana kotona tehtäviä kehittäviä kotitreenejä. Valmennuksessa on mukana myös saliohjelma, jolla voi treenata 1-2 kertaa viikossa. Näistä eri treenivaihtoehdoista voi rakentaa itselleen ja aikatauluihin sopivan kokonaisuuden. SIMPLE:ssä on siis mahdollista treenata myös pelkkien kotitreenien avulla, mutta muut valmennukset keskittyvät salilla ja mukana ei tule ohjeita kotitreenieihin. 

 

Millaista treenitaustaa valmennukseen vaaditaan?

PROVE SIMPLE sopii aloittelijalle ja jo jonkin aikaa salilla käyneelle tai muuta lajia harrastavalle. Lisäksi valmennus on suunnattu niille, joilla ei ole aikaa käydä salilla kuin kerran tai kaksi viikossa ja niille, jotka haluavat treenata ilman kuntosalia kotona. Kaikkiin liikkeisiin ja kotitreeneihin on hyvät videot, joista katsoa oppia. Mikäli haluat treenata enemmän salilla ja aikaa kolmeen salitreenin viikossa löytyy, niin suosittelen PROVE BASICia.

Saliltani ei löydy kovin erikoisia laitteita. Voinko silti osallistua?

Treeniohjelma on suunniteltu niin, että sen pystyisi toteuttamaan lähes jokaisella salilla. Useisiin liikkeisiin on tarjolla myös vaihtoehtoja, eikä treeniohjelman tulokset ole kiinni tietyistä liikkeistä. Kiperissä tilanteissa autamme sinua myös Facebook-ryhmässä löytämään sinulle toimivan liikevaihtoehdon.

RAVINTO

Vaatiiko valmennusten ruokavalio punnitsemista ja ruokavaakaa?

Ei vaadi. Valittavanasi on joko ruokavaakaa apuvälineenä hyödyntävät joustavat ruokavaliot sekä täysin ilman vaakaa kulkeva vaihtoehto. Molemmissa tapauksissa on kuitenkin ideana, että 10 viikon päätteeksi et tarvitsisi ruokavaakaa, ja matkan varrella opetellaan hiljalleen selviämään ilman tätä. 

Ovatko valmennukset dieettejä?

PROVE-valmennukset eivät tähtää painonhallintaan, mutta valmennuksen keveimmällä valmiilla ruokavaliota on mahdollista tähdätä rasvanpolttoon yksilöstä ja lähtötilanteesta riippuen. Tämä ei kuitenkaan ole tässä valmennuksessa ensisijaisena tavoitteena, mutta älä huoli. Ei ole myöskään rasvavarastojen lisääminen vaan nousujohteisen treenin ja palautumisen tukeminen sekä kropan näkyvä muokkaaminen lihasmassan tuomien naisellisten ja sporttisten muotojen avulla.

 

Sopiiko ruokavalio vegaaneille tai gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville? Entä imettäville?

Kyllä sopii.

En ole varsinaisesti kiinnostunut ravinto-ohjelmasta, ja koen, että ruokapuoli on itselläni kunnossa. Hyödynkö silti valmennuksesta?

Mikäli ruokavalio-osuus ei tunnu sinusta itsellesi olennaiselta, niin voit yhtä hyvin keskittyä valmennuksessa pelkkään treenipuoleen. Kaksi vaihtuvaa treeniohjelmaa, lämmittelykokonaisuudet, kehonhuolto, lepo ja muut treenaamiseen liittyvät syventävät valmennusmateriaalit ovat valmennuksessa huomattavasti suuremmassa roolissa kuin ravintopuoli.

 

Voinko syödä koulun tai työpaikan lounasta, jos osallistun valmennukseen?

Ehdottomasti voit, ja siihen tässä valmennuksessa tähdätäänkin. Valmennuksen ideana on opettaa syömään riittävästi ja joustavasti tilanteista huolimatta ilman turhia stressejä tai joka paikassa mukana väkisin kannettavia eväsrasioita. 

Voinko syödä samaa ruokaa perheeni kanssa?

Ehdottomasti kyllä. Sinun ei tarvitse kokkailla erikseen itsellesi ruokia, vaan voit syödä sitä samaa ruokaa, jota perheesi ruokapöydässä tarjotaan.

Saako valmennuksessa herkutella?

Saa. Listalla ei ole mitään kiellettyä. Tämä ei ole tiukka dieetti tai kuuri, vaan ruokavaliolla haetaan tasapainoa ja energiaa elämään, jolla saat eväät jatkaa valmennuksen jälkeenkin.

Ohjelman kuvauksessa on, että valittavana on eri energiamäärän ruokavalioita ja myös yksi jossa mennään kokonaan ilman vaakaa? Mistä tiedän minkä ruokavalio sopii minulle, sillä en ymmärrä esim. kaloreista mitään?

Kaikki tarvittava ohjeistus löytyy valmennusmateriaaleista, joten ei hätää! Sinun ei tarvitse tietää etukäteen mitään.

Sopiiko ruokavalio myös muuhun urheiluun?

Ruokavalio sopii tueksi kaikkiin lajeihin.

YLEINEN

En pääse osallistumaan valmennuksen yhteisstarttiin lomamatkan vuoksi, tai minulla on lomamatka suunniteltuna kesken valmennuksen. Voinko silti osallistua?

Ehdottomasti voit. Yhteisstartit ovat ikäänkuin lähtölaukauksia, mutta niiden tahtiin ei tarvitse väkisin edetä. Voit aloittaa viikon tai kaksi myöhemmin, ja edetä samaa viikkojärjestystä noudattaen. Mikäli sinulla on tiedossa lomamatka kesken valmennuksen, jossa sinulla ei ole mahdollista tai halua treenata, niin voit vain pitää tauon tämän viikon kohdalla, ja jatkaa palatessasi siitä mihin jäit. Valmennusmateriaalit ovat näkyvillä vielä kymmenen (10) viikkoa valmennuksen yhteisstartin päättymisen jälkeen, joten jos et kulje täysin yhteisessä aikataulussa, niin ei hätää. Ehdit silti suorittaa kaiken omalla rytmilläsi.

Minkä ikäisille valmennus sopii?

PROVE-valmennukset sopivat kaikenikäisille naisille, mutta valmennuksia ei suositella ensisijaisesti alle 16-vuotiaille. Alle 18-vuotiaiden tulee keskustella asiasta vanhempiensa kanssa tai osallistua yhdessä vanhemman kanssa.

Sopiiko valmennus raskaana oleville? Voinko lähteä mukaan synnytyksen jälkeen jälkitarkastuksen tapahduttua?

Valmennusta ei ole rakennettu raskaana olevien tai raskaudesta palautuvien erityistarpeita huomioiden. Synnytyksen jälkeen jälkitarkastus tulee olla tehtynä, mutta on silti syytä huomioida, että valmennuksissa ei ole huomioitu raskaudesta palautumisen yleisiä ja yksilöllisiä tekijöitä.
Mikäli valmennuksen aloittaminen synnytyksen/jälkitarkastuksen jälkeen mietityttää, voi olla hyvä konsultoida äitiysfysioterapeuttia (tai äitiysliikuntaan erikoistunutta personal traineria), joka osaa tarkastella lantionpohjasi ja keskivartalosi palautumisen tilaa ja valmiutta kuormittavalle harjoittelulle juuri sinun tapauksessasi. 

Minulla ei ole Facebookia. Voinko silti osallistua valmennukseen?

Kaikki olennainen ja kattava informaatio tulee valmennussivuston sisään. Valmennusten Facebook-ryhmät ovat lähinnä vain lisätukea ja extramotivaatiota varten.

Saako valmennuksessa yksilölliset ohjeet? Tuleeko kaikille samat treeni- ja ruokaohjeet?

Kyseessä on verkkovalmennus, joten kaikki valmennukseen osallistuvat saavat samat ohjeistukset. Valmennuksen toteutus on ruokapuolella on todella joustava, jossa jokaisella on mahdollisuus valita omannäköisensä ateriat. Et siis saa suoraan yksioikoista lappua, vaan opit muodostamaan urheilullisia tavoitteitasi tukevia järkeviä ja monipuolisia ateriakokonaisuuksia.

 

Treeniohjelma on kaikille sama, mutta useissa liikkeissä on tarjolla valmiita vaihtoehtoja. Tarvittaessa Facebook-ryhmässä sinua autetaan valitsemaan sinulle sopimaton liike toiseen ja opastetaan myös muissa kiperissä tilanteissa. Mikäli kuitenin koet, että tarvitset läheisempää ja yksilöidympää valmennusta, niin suosittelen mieluummin hankkimaan itselle oman henkilökohtaisen valmentajan tai personal trainerin.

 

Minulla on merkittävästi haittaavia fyysisiä vammoja, vaivoja ja sairauksia? Voinko osallistua valmennukseen?

Osallistumista ei tällöin lähtökohtaisesti suositella. Haittaavien ja kivuliaiden vammojen ja vaivojen kohdalla suosittelen ottamaan yhteyttä fysioterapeuttiin, henkilökohtaiseen valmentajaan tai lääkäriin.​

 

Onko PROVE SIMPLE tarkoitettu vain naisille?

PROVE SIMPLE- valmennus on suunniteltu vain naisille. PROVE Physique on miesten oma valmennus! 

Voinko maksaa ePassilla, Smartumilla, Edenredillä tai Eazybreakilla?

Tällä hetkellä maksaminen on mahdollista verkkopankkimaksujen ja luottokorttien lisäksi ePassillaSmartumPaylla ja Edenredillä.  Maksutapana näissä mobiilimaksu, eli emme ota vastaan esim. seteleitä. Muut vastaavat palvelut eivät tällä hetkellä valitettavasti käy.

bottom of page