top of page

USEIN KYSYTYT KYSYMYKSET
PHYSIQUE

TREENI

Voinko siis oikeasti treenata 2-4 kertaa viikossa?

Kyllä, valmennus sisältää erilliset ohjelmat 2, 3 ja 4 kertaa viikossa treenaaville. Ohjelmat myös päivittyvät valmennuksen puolivälissä. Saat siis käyttöösi kaikki kolme ohjelmaa, joista voit valita itsellesi sopivimman ja laittaa loput vaikka talteen itsellesi. 

PROVE PHYSIQUE:ssa on 2-4 salitreeniä viikossa. Entä jos pääsen salille jonain viikkoina useammin ja joskus harvemmin?

Voit vaihdella kertojen välillä vaikka viikottain, sillä ohjelmat on rakennettu toisistaan. Voit siis kiireisenä viikkona treenata kahdesti ja seuraavalla vaikka neljästi, niin teet silti käytännössä lähes samaa ohjelmaa ja pysyt selvillä kehityksestä, etkä hypi päättömästi treenistä toiseen.

Harrastan tällä hetkellä toista urheilulajia, joten ovatko nämä valmennukset mahdollista yhdistää muuhun urheiluun?

PROVE PHYSIQUE-treeniohjelma sisältää 2-4 salitreeniä viikossa ja tähän on mahdollista yhdistää myös muuta urheilua kohtuullisuuden rajoissa. Valmennus on suunniteltu itsenäisesti riittäväksi kokonaisuudeksi, mutta mikäli harrastat muuta urheilulajia esimerkiksi kerran tai kaksi viikossa, voit hyvin yhdistää harrastuksesi PHYSIQUE-valmennukseen, jos omat voimavarasi ja aikasi tähän vain varmasti riittävät. Tällöin suositellaan, että teet 2-3 salitreeniä viikossa. 

Ovatko treeniohjelmat suoritettavissa kotona?

PROVE PHYSIQUE ei ole mahdollista suorittaa kotona, vaan treeneihin tarvitaan kuntosali. 

 

Millaista treenitaustaa valmennukseen vaaditaan?

PROVE PHYSIQUE-valmennus sopii sekä jo salitaustaa omaavalle että myös enemmän vasta-alkajalle. Valmennuksessa saat selkeät ohjeet salille ja ruokapöytään sekä huolelliset video-opastukset kaikista liikkeistä. PHYSIQUE:ssa riittää haastetta myös näkyvämpiin tuloksiin salitreenin puolella niin aloittelijalle kuin jo pidempään salilla treenanneelle. 

Mitä PROVE PHYSIQUE-valmennuksen 2+1-jakoinen ohjelma tarkoittaa?

PROVE PHYSIQUE-valmennuksen 2+1-jakoisessa ohjelmassa treenataan kaikki lihasryhmät läpi kahdesti viikossa. Viikossa treenejä on 3, joista jokainen on erilainen. Nämä kolme treeniä jakautuvat 2-jakoiseen, jonka jälkeen 1-jakoinen koko kropan treeni. 2+1-jakoisen etuina ovat mm.:

  • Lihasryhmä saa useammin viikon aikana kasvuärsykkeen

  • Kun lihasryhmä treenataan kahdesti viikossa läpi, voidaan yksittäisten lihasryhmien treenaamisessa (tekniikat paranevat) ja hermottamisessa (tuntuma) kehittyä nopeammin, mikä tietää usein nopeampaa kehitystä.

  • Viikon lihaskohtainen kokonaiskuormitus saadaan usein suuremmaksi, sillä vaikkeivät varsinaiset lihaskohtaiset sarjamäärät kasva, pystytään käyttämään isompia kuormia, kun treenataan vähän freesimmillä lihaksilla, kun kerta-annos yksittäiselle lihasryhmälle on kohtuullisempi (versus monijakoisten ohjelmien viimeiset jo todella väsyneellä lihaksella suoritetut sarjat).

  • Suuria kulutuspiikkejä tulee viikkoon useammin, kun treenataan isoja lihasryhmiä tiheämmin.

  • Treenit eivät ole ajallisesti sen pidempiä kuin useampijakoisissa ohjelmissa.

Saliltani ei löydy kovin erikoisia laitteita. Voinko silti osallistua?

Treeniohjelma on suunniteltu niin, että sen pystyisi toteuttamaan lähes jokaisella salilla. Useisiin liikkeisiin on tarjolla myös vaihtoehtoja, eikä treeniohjelman tulokset ole kiinni tietyistä liikkeistä. Kiperissä tilanteissa autamme sinua myös Facebook-ryhmässä löytämään sinulle toimivan liikevaihtoehdon.

RAVINTO

Vaatiiko valmennusten ruokavalio punnitsemista ja ruokavaakaa?

Ei vaadi. Valittavanasi on joko ruokavaakaa apuvälineenä hyödyntävät joustavat ruokavaliot sekä täysin ilman vaakaa kulkeva vaihtoehto. Molemmissa tapauksissa on kuitenkin ideana, että 10 viikon päätteeksi et tarvitsisi ruokavaakaa, ja matkan varrella opetellaan selviämään ilman tätä. 

Ovatko valmennukset dieettejä?

PROVE-valmennukset eivät tähtää painonhallintaan, mutta valmennuksen keveimmällä valmiilla ruokavaliota on mahdollista tähdätä rasvanpolttoon yksilöstä ja lähtötilanteesta riippuen. Tämä ei kuitenkaan ole tässä valmennuksessa ensisijaisena tavoitteena, mutta älä huoli. Tarkoituksena ei myöskään ole rasvavarastojen lisääminen vaan nousujohteisen treenin ja palautumisen tukeminen sekä kropan näkyvä muokkaaminen lisääntyvän lihasmassan kautta.

 

Sopiiko ruokavalio vegaaneille tai gluteenitonta ja maidotonta ruokavaliota noudattaville?

Kyllä sopii.

En ole varsinaisesti kiinnostunut ravinto-ohjelmasta, ja koen, että ruokapuoli on itselläni kunnossa. Hyödynkö silti valmennuksesta?

Mikäli ruokavalio-osuus ei tunnu sinusta itsellesi olennaiselta, niin voit yhtä hyvin keskittyä valmennuksessa pelkkään treenipuoleen. Kolme vaihtuvaa treeniohjelmaa, lämmittelykokonaisuudet, lepo ja muut treenaamiseen liittyvät syventävät valmennusmateriaalit ovat valmennuksessa huomattavasti suuremmassa roolissa kuin ravintopuoli. Ravintopuolesta voi myös olla mielenkiintoista oppia lisää, vaikka siihen ei muutoksia kaipaakaan. 

 

Voinko syödä koulun tai työpaikan lounasta, jos osallistun valmennukseen?

Ehdottomasti voit, ja siihen tässä valmennuksessa tähdätäänkin. Valmennuksen ideana on opettaa syömään riittävästi ja joustavasti tilanteista huolimatta ilman turhia stressejä tai joka paikassa mukana väkisin kannettavia eväsrasioita. 

Voinko syödä samaa ruokaa perheeni kanssa?

Ehdottomasti kyllä. Sinun ei tarvitse kokkailla erikseen itsellesi ruokia, vaan voit syödä sitä samaa ruokaa, jota perheesi ruokapöydässä tarjotaan.

Saako valmennuksessa herkutella?

Saa. Listalla ei ole mitään kiellettyä. Tämä ei ole tiukka dieetti tai kuuri, vaan ruokavaliolla haetaan tasapainoa ja energiaa elämään, jolla saat eväät jatkaa valmennuksen jälkeenkin arjessasi.

Ohjelman kuvauksessa on, että valittavana on eri energiamäärän ruokavalioita ja myös yksi jossa mennään kokonaan ilman vaakaa? Mistä tiedän minkä ruokavalio sopii minulle, sillä en ymmärrä esim. kaloreista mitään?

Kaikki tarvittava ohjeistus löytyy valmennusmateriaaleista, joten ei hätää! Sinun ei tarvitse tietää etukäteen mitään.

Sopiiko ruokavalio myös muuhun urheiluun?

Ruokavalio on rakennettu urheiluravitsemusopin pohjalta, ja sopii tueksi myös muihin lajeihin. Eri lajeissa vaatimukset voivat jonkun verran toki vaihdella ja voimaharjoittelussa proteiinintarve on toki korkeampi, kuin esimerkiksi kestävyysurheilussa, jossa on hyvä painottaa vielä enemmän hiilihydraatteja. Pohja taipuu kyllä moneen ja FB-ryhmässä saa halutessaan viilausapua. 

YLEINEN

En pääse osallistumaan valmennuksen yhteisstarttiin lomamatkan vuoksi, tai minulla on lomamatka suunniteltuna kesken valmennuksen. Voinko silti osallistua?

Ehdottomasti voit. Yhteisstartit ovat ikäänkuin lähtölaukauksia, mutta niiden tahtiin ei tarvitse väkisin edetä. Voit aloittaa viikon tai kaksi myöhemmin, ja edetä samaa viikkojärjestystä noudattaen. Mikäli sinulla on tiedossa lomamatka kesken valmennuksen, jossa sinulla ei ole mahdollista tai halua treenata, niin voit vain pitää tauon tämän viikon kohdalla, ja jatkaa palatessasi siitä mihin jäit. Valmennusmateriaalit ovat näkyvillä vielä kaksikymmentä (20) viikkoa valmennuksen yhteisstartin päättymisen jälkeen, joten jos et kulje täysin yhteisessä aikataulussa, niin ei hätää. Ehdit silti suorittaa kaiken omalla rytmilläsi.

Minkä ikäisille valmennus sopii?

PROVE-valmennukset sopivat kaikenikäisille naisille, mutta valmennuksia ei suositella ensisijaisesti alle 15-vuotiaille. Alle 18-vuotiaiden tulee keskustella asiasta vanhempiensa kanssa tai osallistua yhdessä vanhemman kanssa.

Minulla ei ole Facebookia. Voinko silti osallistua valmennukseen?

Kaikki olennainen ja kattava informaatio tulee valmennussivuston sisään. Valmennusten Facebook-ryhmät ovat lähinnä vain lisätukea ja extramotivaatiota varten. Askarruttavissa tilanteissa on myös mahdollista tukeutua sähköpostitukeen. 

Saako valmennuksessa yksilölliset ohjeet? Tuleeko kaikille samat treeni- ja ruokaohjeet?

Kyseessä on verkkovalmennus, joten kaikki valmennukseen osallistuvat saavat samat ohjeistukset. Valmennuksen toteutus on ruokapuolella on todella joustava, jossa jokaisella on mahdollisuus valita omannäköisensä ateriat. Et siis saa suoraan yksioikoista lappua, vaan opit muodostamaan urheilullisia tavoitteitasi tukevia järkeviä ja monipuolisia ateriakokonaisuuksia.

 

Treeniohjelma on kaikille sama, mutta useissa liikkeissä on tarjolla valmiita vaihtoehtoja. Tarvittaessa Facebook-ryhmässä sinua autetaan valitsemaan sinulle sopimaton liike toiseen ja opastetaan myös muissa kiperissä tilanteissa. Erikoistapauksissa muovaamme tarvittaessa jokaiselle yksilölle sopivan toteutuksen yhteisen treeniohjelman puitteissa, jotta jokaisella valmennettavalla toteutus ja tulokset ovat mahdollisimman onnistuneet. Kysy siis rohkeasti apua Facebook-ryhmässä (tai sähköpostitse).

 

Minulla on merkittävästi haittaavia fyysisiä vammoja, vaivoja ja sairauksia? Voinko osallistua valmennukseen?

Osallistumista ei tällöin lähtökohtaisesti suositella. Haittaavien ja kivuliaiden vammojen ja vaivojen kohdalla suosittelen ottamaan yhteyttä fysioterapeuttiin, henkilökohtaiseen valmentajaan tai lääkäriin.

 

Onko PROVE PHYSIQUE tarkoitettu vain miehille?

PROVE PHYSIQUE-valmennus on suunniteltu vain miehille, kaikki muut PROVE-valmennukset on taas tarkoitettu naisille (BASIC, PRO ja SIMPLE).

Voinko maksaa ePassilla, Smartumilla, Edenredillä tai Eazybreakilla?

Tällä hetkellä maksaminen on mahdollista verkkopankkimaksujen ja luottokorttien lisäksi ePassillaSmartumPaylla ja Edenredillä. Maksutapana näissä mobiilimaksu, eli emme ota vastaan esim. seteleitä. Muut vastaavat palvelut eivät tällä hetkellä valitettavasti käy.

bottom of page